Снимка: gettyimages, архивГрупа мигранти са превзели търговски кораб, който изглежда се

...
Снимка: gettyimages, архивГрупа мигранти са превзели търговски кораб, който изглежда се
Коментари Харесай

Мигранти отвлякоха танкер в Средиземно море

Снимка: gettyimages, списък

Група мигранти са завладяли търговски транспортен съд, който наподобява се насочва към Малта, съобщи ДПА, цитирайки малтийската войска.

Танкерът " Ел Хиблу 1 " е бил високомерен от 108 мигранти, до момента в който се е намирал на шест благи (около 11 км) от либийския бряг. Говорителка на малтийската войска заяви, че управляващите на островната страна са получили информация за отвлечения транспортен съд този следобяд и наблюдават обстановката. Последният контакт с кораба е бил сигнал за паника, изпратен от капитана. В момента танкерът се насочва на север и се чака да доближи малтийски води тази заран, написа novini.bg.

Части на малтийската войска са сложени в бойна подготвеност, а командването ѝ е поискало правна консултация. Това може да е първият случай на пиратство в Средиземно море през актуалната история, отбелязва ДПА. Италианският вътрешен министър Матео Салвини съобщи в Туитър, че това към този момент не е избавителна интервенция, а " пиратски дейности ".

По-рано през днешния ден Европейски Съюз заяви, че ще приключи краткотрайно морските патрули, избавили десетки хиляди мигранти в Средиземно море, напомня ДПА. Италианската прокуратура в това време освободи филантропичния транспортен съд " Маре Йонио ", който беше иззет предходната седмица, заяви неправителствената организация " Медитеранеа ", която го е наела. Тя увери, че корабът, плаващ под италиански байрак, ще продължи да извършва избавителни месии. Разследването против капитана и екипажа на кораба обаче продължава, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на италианския вестник " Република ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР